martes, 16 de diciembre de 2008

porque no nacimos donde no hay qué comer...

...no hay por qué preguntarnos cómo le vamos a hacer...

i continue en la dinàmica de mostrar-vos links a coses interessants, esperant tenir algo de temps per a postejar les coses que tinc en la recàmara una vegada estiga tranquil a casa. a casa a València, clar.
hui, he obert un mail en cadena (ho faig un dia al mes, poc més) de Jessy i m'he trobat amb algo curiós: un video sobre les vies de producció, distribució i consum de "les coses". molt didàctic, de fet es nota enfocat a classes de secundària. podeu veure l'original, subtitulat o en Google videos ací mateixa, amb un deliciós accent argentí (però amb més píxels que la intro del Tomb Raider).


es pot discutir si està molt esbiaixat o mogolló, es pot discutir si son uns rojos separatistes rompespaña (ay, no que son yanquees...) o si son uns progres transnochados, pero me quede amb una frase de Annie Leonard:

la manera antiga [de fer les coses] no sorgí sola, no és com la gravetat amb la que hem de conviure, la gent la creà, i nosaltres som gent també, així que anem a crear
algo nou...
lo que està més clar que l'aigua del desgel és que així no podem continuar... un exemple recent i cotidià? la cara d'extranyesa amb que me mirà la casera quan li vaig preguntar on estava la basura de plàstic...

No hay comentarios: