jueves, 12 de julio de 2007

après-midi

les últimes dos vesprades es mereixien un post. la de hui ha segut prou sosa, hem estat treballant en la presentqció que hem de fer demà. lo més curiós ha segut el desempolsar el joc d'escacs amb una turca més parisina que els parisinos que pareix un gos pekinés de lo que lladra i lo imbècil que és. feia temps que no hem trobaba a ningun especimen de la raça dels amargats... i no ho tirava de menys, la veritat.

però jo no anava a parlar de com usar a algú estúpid per conjuntar un grup, sino d'ahir i abans d'ahir. el dimecres anàrem a la zona més imperial de Paris, l'avinguda que va del Louvre a l'Òpera, anomenada, amb eloqüència, de l'Òpera. tot començà per un 'què fem hui' i per poc no entrem a un ballet en l'Òpera. lo que sí aconseguírem fou entrades a 5 euros per a la Comédie Française... estàvem escorats, però l'ocasió valgué la pena. Le malade imaginaire de Molière. meravelloses actuacions, encara que vaig trobar al protagonista massa histriònic. qualitat/preu com en la vida...

però si Paris sempre et té reservada una xicoteta sorpresa per a cada viatge, esta vegada vingué en forma de llibreria. feia temps que venia buscant-la, però d'alguna manera les ganes de buscar-la es veien dissoltes per la desmemòria. Shakespeare and Company és molt més que una llibreria. punt d'encontre de viatgers americanòfils, esta tenda té llibres des del piso fins el sostre, en horitzontal i en vertical, mainstream i freaks. Molta pols, i no vages mai buscant un llibre, que no el trobaràs, ni et molestes en preguntar, perquè t'indicaran la prestatgeria on hi ha 400 llibres com el teu. però, per altra banda, si simplement vas buscant llibres o buscant l'oportunitat que algun llibre et trobe, this is the place. La llibreria està oberta de dotze a mitjanit i té llocs on sentar-te i llegir tranquilament, a l'ombra de la vesprada parisina. El pis de dalt és una biblioteca amb llibres que es fan vells, on pots trobar meravelles.
I, sí, a banda de tot això, hi ha xiques guapes d'ulls clars i vestits vaporosos. però vos asegure que ni t'hi fixes...

2 comentarios:

Lechuck dijo...

Si ese último comentario lo hago yo seguro que me señaláis con el dedo y me miráis con cara de condescendencia...grmplfgte!!!!

arnau dijo...

jijijijiji...
pero ello no implica que estemos más cuerdos que tu...